Lente wandeltocht Leveroy

Op zondag 28 april 2019 organiseert SV Leveroy weer haar jaarlijkse Lente wandeltocht.

Dit jaar zijn bijna alle routes totaal vernieuwd !!!

De wandelingen voeren grotendeels over verkeersluwe wegen en zandpaden.

De starttijden zijn: 

•8 – 14 km  vanaf  7.00 tot 14.00 uur

•21 – 28 km vanaf 7.00 tot 12.00 uur

De route van 8 km maakt een mooie ronde dicht bij Leveroy, en gaat het eerste deel ook langs de mooie Tungelroysebeek naar de 1e pauze plaats, Scheyvenhof.

tevens kan  deze route door ouders met kinderen gelopen worden als puzzeltocht. Er zijn prijzen te winnen voor de beste oplossingen en voor alle kinderen is er een kleine attentie.

De routes 14 + 21 en 28 km kenmerkt zich door veel groen, fraaie  vergezichten over weilanden, bospaden en gaan tevens langs de mooie meanderende Tungelroyse beek, waar de ijsvogel weer gespot is.

De Routes 21 en 28 km steken dit jaar voor het eerst over naar het gebied tussen Leveroy en Roggel waar ze in Heythuysen door de mooi pas aangelegde nieuwbouwwijk lopen en waar de wandelaars moderne architectuur kunnen zien.

Om zo aan te komen bij de  pauze plaats  zorgboerderij   “Hoeve Twente”

Hoeve Twente is een kleinschalige zorgboerderij. Zij biedt dagbesteding aan jongeren met een licht verstandelijke beperking. De jongeren helpen bij de verzorging van het vee en tuinieren biologisch.

Na de pauze gaat de 21 km weer terug richting Leveroy,

De route 28 km gaat een mooie lus maken over de “ Asbroekse heide” en gaan langs de zandverstuivingen van de “ Kirkelsberg” deze berg is door de eeuwen heen gegroeid tot ongeveer 40 m hoog. Men loopt over een mooi paadje boven langs zodat men dit prachtig kan bekijken.

Na dat men voor de 2e x pauze heeft gemaakt bij  ‘’Hoeve  Twente’’  gaat de route samen met de 21 km terug richting Leveroy, om zich vervolgens  bij de 14 km aan te sluiten, om daarna de mooie pauzeplaats bij Schyevenhof te bezoeken.

Woon- en zorghuis Scheyvenhof is een uniek en vernieuwend zorgconcept dat  gastvrijheid uitstraalt.

Het is verbouwd door de oorspronkelijke gebouwen op een authentieke manier te restaureren en door moderne woonvoorzieningen toe te voegen. Bekijk de website op    http://www.scheyvenhof.nl

Naast het woon- en zorghuis ligt SVR camping Scheyvenhof. Deze camping kenmerkt zich door een ruime opzet, veel groen en fraaie vergezichten.

Op beide pauzeplaatsen kan men tegen gereduceerde prijzen koffie, thee, vlaai, soep, broodjes en frisdranken kopen.

Tot slot daar waar nodig hebben we het gras gemaaid zodat er comfortabel gewandeld kan worden. De routes zijn geheel gemarkeerd met pijlen en of lint.

U vertrekt vanaf de kantine van SV Leveroy. Gebruik voor navigatie het adres Heerbaan 6 te Leveroy.

Neem ook eens een kijkje op onze website www.svleveroy.nl/wandeltocht

Hopelijk tot 28 april! Wandeltochtcommissie SV  Leveroy.

Openbaar vervoer: Leveroy is bereikbaar vanaf NS station Roermond, via lijn 372 naar Heythuysen (Dr. Smitslaan) en vervolgens met de OV Lijntaxi naar Leveroy (Kerk).Bel minimaal 1 uur voor vertrek voor de OV Lijntaxi: 0800-0224050.